25 Jaar HH’97

25 Jaar HH’97

Al weer 25 jaar geleden. Meer zelfs, want de voorbereidingen waren al in 1995 en 1996.

Begin

Toen werd er al gesproken, geïnformeerd van hoe het zou zijn als de jeugdteams van v.v. Hollandscheveld en s.v. HODO samen zouden gaan werken, want de jeugdleden liepen in aantal terug en niet overal kon er een volledig team opgesteld worden. Zo gingen de besturen met elkaar in gesprek en daarin werd duidelijk dat er genoeg behoefte was om de jeugdafdelingen bij elkaar te krijgen. Er werden plannen gemaakt, voorstellen gedaan en gaandeweg veranderde er wat in de verenigingen en in het dorp. De verdeling werd zo gemaakt dat de spelers om de twee seizoenen van sportpark moesten wisselen. De (toenmalige) F-pupillen begonnen op ’t Hoge Bos op de Kerhoflaan. De E-pupillen op de Oosthoek en zo verder met de rest van teams. Enkele jaren later kwam er ook meisjesvoetbal bij.

Sponsors

In het begin van de eerste competitie speelden we nog in het tenue van v.v. Hollandscheveld of s.v. HODO. Gelukkig werd in de Hypotheker (jazeker) een hoofdsponsor gevonden en waren we gewaarborgd dat we zo snel mogelijk in ons eigen (geel-blauw) tenue konden gaan spelen. Overigens zijn dit ook de kleuren van ons dorp. De Hypotheker bleef ongeveer 7 jaar hoofdsponsor, waarna Autobefdrijf Piet Martens het stokje overnam. Een aantal jaren later sloot PLUS Cappendijck zich hier bij aan en tot op de dag van vandaag zijn ze beide nog altijd hoofdsponsor en hebben het contract weer met 5 jaar verlengd. Daar waar wij, HH’97, natuurlijk zeer blij mee zijn.

Ups en downs

Deze zijn er beide geweest. Zo zijn er door de jaren in vele teams kampioen geworden. Zowel op het veld als in de zaal. Er waren seizoen bij dat er teams 3x kampioen werden. Dit kon in de najaarscompetitie zijn, aansluitend in de zaal en dan ook nog in de voorjaarscompetitie. Dat is nu van JO08 tot en met de jeugd van JO10 niet meer mogelijk, want de KNVB geeft van deze groepen de uitslagen niet meer terug in de vorm van standen. Wel hebben ze een aantal seizoenen terug bovengenoemde ingevoerd en wordt er nu in 4 fases gespeeld over het hele seizoen. Twee fases in het najaar en 2 fases in het voorjaar. Door deze verandering is de zaalcompetitie nagenoeg verleden tijd. Vele kampioenen hebben we dus wel gehad, maar wat steeds als een zwarte bladzijde terugkeert is het feit dat een team die de competitie niet kan afmaken. Dit hebben we helaas ook een aantal malen meegemaakt.

Vandaag

Ja wat gebeurt er vandaag de dag bij HH’97. Gelukkig genoeg. Momenteel wordt de website weer gebruikt, worden de indelingen gemaakt en kijken we alweer naar het komende seizoen. Wat 25 jaar geleden gebeurde is nu dus ook nog altijd nagenoeg hetzelfde. Om HH’97 draaiende te houden (toen en nu) hebben we mensen nodig die de jeugd begeleidt met trainingen en wedstrijden en scheidsrechters om deze wedstrijden weer toot een goed einde te brengen. Verder zijn er vrijwilligers nodig in b.v. de kantine of bestuur. Om het mooi af te sluiten zijn we in maart en april, met onze jeugd, naar FC Emmen geweest. Beide keren won FC Emmen en enkele weken later werden zij kampioen. En op 18 juni 2022 is er dan de officiële dag. Het morgenprogramma voor de jeugd JO11 vind plaats op sportpark ’t Hoge Bos en het middagprogramma speelt zich om en rond sportpark de Oosthoek. Dit is zo’n beetje in een speldeknop verteld wat en wie HH’97 is.